3 Είδη δαπέδου ιδανικά για γήπεδα!

Βασικό ρόλο στην κατασκευή γηπέδου, αποτελεί η επιλογή του είδους δαπέδου για γήπεδα. Τα δάπεδα γηπέδων, είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ενός αγώνα και να προφυλάσσουν τους αθλητές από κραδασμούς και τραυματισμούς. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των δαπέδων για γήπεδα, υπάρχουν νέα υλικά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που αφορούν ένα συγκεκριμένο είδος γηπέδου. Έτσι άλλες επιλογές σε είδος για την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και άλλες όταν θες να κατασκευάσεις ένα γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ ή τένις. Το άρθρο, που ακολουθεί έχεις ως στόχο να σε εκπαιδεύσει στον τομέα της επιλογής και τοποθέτησης δαπέδων γηπέδου και παράλληλα να σε ενημερώσει για τα τρία είδη δαπέδου που είναι ιδανικά για γήπεδα!

Συνθετικοί χλοοτάπητες ποδοσφαίρου

Ο συνθετικός χλοοτάπητας, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες επίστρωσης δαπέδου για γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις. Πολλοί τον επιλέγουν και σε περιπτώσεις κατασκευής χώρων αναψυχής όπως είναι οι παιδικές χαρές αλλά και για ιδιωτική χρήση σε κήπους. Ας επικεντρωθούμε όμως, στην χρήση του στα γήπεδα. Ο βασικός λόγος που οι συνθετικοί ή πλαστικοί χλοοτάπητες επιλέγονται για τα συγκεκριμένα είδη γηπέδου είναι γιατί αυτοί οι χώροι έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, τις οποίες το συνθετικό γκαζόν τις καλύπτει με τα πλεονεκτήματά του.

Τα κύρια πλεονεκτήματα στο συνθετικό γκαζόν, είναι η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Η σύνθεσή του, περιλαμβάνει χαλαζιακή άμμο και κόκκους από ανακυκλωμένο καθαρό καουτσούκ και η βάση του είναι Μαύρο Latex σε διπλή στρώση και πολυεστερικές ίνες, ανθεκτικό σε UV ακτινοβολία και υγρασία. Η σύνθεση αυτή εξασφαλίζει αντοχή σε θερμοκρασιακές μεταβολές ενώ παράλληλα οι κόκκοι, δεν αφήνουν το νερό να συγκεντρωθει και να δημιουργήσει λάσπη.

Η διαδικασία της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα, γίνεται σε ρολά, τα οποία κόβονται σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει στον χώρο τοποθέτησης. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτού του προϊόντος, είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια και το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Για την ένωση των ρολών γκαζόν, χρησιμοποιείται πολυουρεθανική κόλλα και ειδικό γεωύφασμα, το οποίο τοποθετείται από κάτω. Το κόστος τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα, είναι πολύ οικονομικό σε σχέση με το φυσικό γκαζόν. Με το συνθετικό γκαζόν, πραγματοποιούνται επαγγελματικοί αγώνες και προπονήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και οι αθλητές χρησιμοποιούν το γήπεδο με ασφάλεια.