Πώς θα αποκτήσεις γήπεδο μπάσκετ στο σπίτι σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ να έχεις δικό σου γήπεδο μπάσκετ στο σπίτι σου; Εάν το μπάσκετ είναι το αγαπημένο σου άθλημα, τότε σίγουρα θα το έχεις σκεφτεί, όμως για να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα πρέπει για αρχή να έχεις έναν χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί γι αυτό τον σκοπό. Τα γήπεδα μπάσκετ στο σπίτι, προσφέρουν άθληση και ψυχαγωγία όλες τις ώρες της ημέρας. Τα περισσότερα παιδιά ονειρεύονται μία τέτοια κατασκευή στο σπίτι τους.

Εμείς, μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Το περίπλοκο κομμάτι της όλης διαδικασίας, είναι ότι απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από έμπειρο τεχνικό για να εξασφαλίσεις την προστασία, την αντοχή και την αισθητική της κατασκευής. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για ν’ αποκτήσεις το απόλυτο γήπεδο μπάσκετ στο σπίτι σου!

  1. Διάλεξε το είδος δαπέδου που θα τοποθετήσεις.

    Το δάπεδο, είναι πολύ σημαντικό σε ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης. Το άθλημα του μπάσκετ, απαιτεί τρέξιμο, αναπηδήσεις και γρήγορες κινήσεις που σημαίνει ότι για να γίνονται όλα αυτά με ευκολία και ασφάλεια, πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή πατώματος. Εάν θες να αποκτήσεις ένα γήπεδο μπάσκετ σε κάποιο εσωτερικό χώρο που θα προφυλάσσεται από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, η καλύτερη λύση είναι το παρκέ.

    Το παρκέ, είναι πολύ εντυπωσιακό και ξεχωρίζει για την σταθερότητα, την αισθητική και την αντοχή του. Ακόμη, είναι αντικραδασμικό και προσφέρει άνεση σε έναν αγώνα μπάσκετ. Για την προστασία του από την υγρασία, τοποθετείται πάνω σε σκυρόδεμα και σφραγίζεται με εφαρμογή τριών στρώσεων ασφαλτικού γαλακτώματος. Το κόστος συντήρησής του είναι χαμηλό, αφού για τον καθαρισμό του απαιτείται ένα βρεγμένο πανί και μία σκούπα, ωστόσο με την πάροδο των ετών πολλοί των τρίβουν, το γυαλίζουν και ανανεώνουν τις ευθυγραμμίσεις με το κατάλληλο βερνίκι.

    Σε περίπτωση που θες να εκμεταλλευτείς την αυλή του σπιτιού σου και να την μετατρέψεις σε γήπεδο μπάσκετ, το ιδανικότερο είδος δαπέδου είναι το ελαστικό αθλητικό δάπεδο. Το συγκεκριμένο είδος, ανήκει στην κατηγορία βιομηχανικού δαπέδου και αποτελείται κυρίως από ακρυλικές ρητίνες και εξαιρετικής καθαρότητας ορυκτά αδρανή πρόσμικτα. Για τη διαμόρφωσή του, απαιτείται ισοπέδωση του φυσικού εδάφους, ισοπεδωτική στρώση με σκύρα οδοστρωσίας και επίστρωση με ασφαλτοτάπητα. Έπειτα, γίνεται λείανση με πισσώδες επίχρισμα και εφαρμογή του προϊόντος δαπέδου σε επάλληλες σταυρωτές στρώσεις. Η συντήρηση του πραγματοποιείται με ένα απλό καθάρισμα αλλά και με το νερό της βροχής ενώ το κόστος του είναι ιδιαίτερα προσιτό.

  2. Χρησιμοποίησε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

    Το γήπεδα μπάσκετ του σπιτιού, δεν απαιτούν λιγότερη προσοχή από ένα επαγγελματικό γήπεδο αγώνων μπάσκετ. Πριν προχωρήσεις στην επιλογή της τοποθέτησης ενός πρόχειρου εξοπλισμού, σκέψου ότι τη συγκεκριμένη κατασκευή, θα την χρησιμοποιείς καθημερινά και για χρόνια, άρα γιατί να μην επιλέξεις ποιοτικά υλικά; Στην αγορά, θα βρεις επαγγελματικές μπασκέτες, σταθερές ή κινητές, κρεμαστές ή υδραυλικές για κλειστά και ανοιχτά γήπεδα. Το κόστος τους εξαρτάται από την τεχνολογία, την ασφάλεια και το υλικό κατασκευής. Ωστόσο, η αίσθηση ευχαρίστησης και αδρεναλίνης που νιώθεις, όταν παίζεις αγώνες ή προπονείσαι σε τέτοιου είδους μπασκέτες, σε αποζημιώνει. Δοκίμασε τις μπασκέτες πριν διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει στο γούστο σου για να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου.

  3. Τοποθέτησε τον κατάλληλο φωτισμό.

    Το εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ αλλά και το εσωτερικό, έχουν ανάγκη από επαγγελματικό φωτισμό. Το γήπεδο, πρέπει να είναι διαθέσιμο για προπονήσεις και παιχνίδια καθόλη τη διάρκεια της μέρας και με το κατάλληλο φωτισμό είναι. Με τους κατάλληλους προβολείς, το παιχνίδι μπορεί να γίνει εντυπωσιακό σε καθημερινή βάση και ο χώρος αξιοποιείται όλη τη διάρκεια της ημέρας.  Τα συστήματα φωτισμού, θα αναδείξουν το γήπεδο και θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαμβάνεις τα παιχνίδια με την οικογένεια και τους φίλους σου.

    Εφόσον λοιπόν, ακολουθήσεις κατά γράμμα τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να αποκτήσεις ένα γήπεδο μπάσκετ στο σπίτι σου που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων και θα γίνει το αγαπημένο σου καταφύγιο. Η Terrain, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της κατασκευής και ανακαίνισης γηπέδων και μπορεί να μετατρέψει τον χώρο του σπιτιού σου σε μία εντυπωσιακή αθλητική εγκατάσταση.

    Με την κατάλληλη μελέτη και με προσεκτικό σχεδιασμό, πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες κατασκευής γηπέδου καλαθοσφαίρισης και το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εάν αναρωτιέσαι πόσο κοστίζει η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, μπορείς να επικοινωνήσεις με τους έμπειρους τεχνικούς της Terrain και να πάρεις απαντήσεις σε κάθε σου ερώτημα.