Κατασκευή γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα: Τί πρέπει να γνωρίζεις;

Η κατασκευή γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα, αποτελεί εγγυημένη λύση για εκείνους που θέλουν να καλύψουν την επιφάνεια των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, με ένα ποιοτικό υλικό. Ο συνθετικός χλοοτάπητας ή αλλιώς συνθετικό γκαζόν, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι του φυσικού χλοοτάπητα για κατασκευές χώρων αναψυχής, γηπέδων, κήπων, μπαλκονιών και ταρατσών. Η όμορφη πράσινη όψη του και τα πλεονεκτήματα που το συνοδεύουν, το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τέτοιου είδους εφαρμογές. Προτού ξεκινήσουμε να αναλύουμε ένα προς ένα τα προτερήματα της χρήσης του συνθετικού γκαζόν στις κατασκευές γηπέδων, ας ξεκινήσουμε απαντώντας στο βασικό ερώτημα, <<τι είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας>>;

Ο συνθετικός χλοοτάπητας, αποτελεί μία τέλεια απομίμηση του φυσικού γκαζόν και η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε κομμάτια και συγκεκριμένα σε ρολά μοκέτας, καλύπτοντας μικρές και μεγάλες επιφάνειες. Η επιλογή της χρήσης του για αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, είναι απόρροια του χαμηλού κόστους συντήρησης αλλά και των υπόλοιπων πλεονεκτημάτων του. Διάβασε παρακάτω και μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κατασκευή γηπέδου με συνθετικό γκαζόν.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα;

  • Εμφάνιση.

Η εμφάνιση του συνθετικού γκαζόν είναι πραγματικά μοναδική και πλησιάζει κατά πολύ την όψη του φυσικού γκαζόν. Η ιδιότητά του να μην απορροφά τις ακτίνες του ήλιου, το βοηθάει να διατηρεί το λαμπερό του χώμα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το συνθετικό γκαζόν προσφέρεται σε διαφορετικές ποιότητες και χαρακτηριστικά. Οι διαφορές έγκειται στο υλικό του πέλους, στο ύψος και την απόχρωση του γκαζόν. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα που θα επιλέξεις τόσο πιο έντονη θα είναι η ομοιότητα με το φυσικό γκαζόν.

  • Ανθεκτικότητα στα καιρικά φαινόμενα.

Σπουδαίο πλεονέκτημα του συνθετικού γκαζόν, είναι η ανθεκτικότητά τους στα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα στη βροχή. Η βροχή, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε χώρους με φυσικό γκαζόν, όπου το έδαφος λασπώνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ο χώρος. Με την τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν στα γήπεδα, οι αγώνες διεξάγονται ακόμη και με δυνατή βροχόπτωση. Ο λόγος είναι ότι, ότι ο συνθετικός χλοοτάπητας, διαθέτει οπές μέσα από τις οποίες περνάει το νερό της βροχής κι έτσι η επιφάνεια δε πλημμυρίζει και το γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της βροχή αλλά και μετά.

  • Εύκολη εφαρμογή.

Το συνθετικό γκαζόν, εφαρμόζει εύκολα και απλά σε κάθε επίπεδη επιφάνεια. Εν ολίγοις, δεν απαιτείται έλεγχος του εδάφους και των καιρικών συνθηκών της περιοχής για να τοποθετήσεις συνθετικό χλοοτάπητα. Μπορεί να καλύψει οποιονδήποτε χώρο, ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος. Με τον συνθετικό χλοοτάπητα, κανένας χώρος δε μένει ανεκμετάλλευτος, αντίθετα μπορείς να αποκτήσεις ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών.

  • Εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι απαιτήσεις του συνθετικού γκαζόν στα γήπεδα είναι ελάχιστες εάν αναλογιστεί κανείς την περιποίηση που απαιτεί το φυσικό γκαζόν. Το τεχνητό γκαζόν, δεν χρειάζεται κούρεμα, πότισμα, και λίπασμα. Η διάρκεια ζωής του είναι δέκα με δεκαπέντε χρόνια με σωστή συντήρηση. Κι όταν λέμε συντήρηση, εννοούμε καθάρισμα με νερό ώστε να απομακρύνονται οι σκόνες και τα φύλλα και σκούπισμα με σκούπα ή φυσητήρα.

Ποιά είναι τα προβλήματα του συνθετικού χλοοτάπητα;

Όπως και κάθε άλλο υλικό, έτσι και ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει κάποια μειονεκτήματα που για κάποιους εκλαμβάνονται ως προβλήματα, ωστόσο αυτό εξαρτάται από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του αγοραστή. Είναι καλό όμως πριν τον επιλέξεις για την κατασκευή του γηπέδου σου, να γνωρίζεις τα πάντα, ακόμη και τα <<μειονεκτήματα>>.

  1. Απορροφά την θερμότητα με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνειά του.
  2. Χρειάζεται τακτικό καθάρισμα από φύλλα και σκόνες.
  3. Σε περίπτωση φθοράς είναι δύσκολη η επαναφορά του, θα πρέπει να αντικατασταθεί από καινούργιο υλικό.
  4. Η υφή του, είναι για πολλούς περίεργη καθώς είναι υφή πλαστικού.

Τώρα που γνωρίζεις και τα αρνητικά του συνθετικού ή αλλιώς πλαστικού γκαζόν, μπορείς να ζυγίσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις με την τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν στο γήπεδό σου. Σίγουρα, η κατασκευή γηπέδου, αποτελεί επένδυση και πρέπει να είσαι σίγουρος για την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.

Η Terrain, επιθυμεί οι πελάτες της να είναι ενημερωμένοι γύρω από τα υλικά και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Εάν αποφασίσεις να προχωρήσεις στην κατασκευή γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα, απευθύνσου στην εξειδικευμένη ομάδα μας.

Συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος και ένας αξιόπιστος συνεργάτης μας θα σου λύσει κάθε απορία σχετικά με την κατασκευή γηπέδου και την τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν στην επιφάνειά του!